Οργανωτικός φορέας/Παραγωγή: Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ΤinT Gallery

Το ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΔΡΑ, η μεγάλη αυτή διοργάνωση, πουμε το σύγχρονο, αντισυμβατικό πνεύμα και τη φρέσκια οπτική κέρδισε την εμπιστοσύνη των καλλιτεχνών και του κοινού, διοργανώνεται για τρίτη κατά σειρά χρονιά φέτος από τους ίδιους συντελεστές: o Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς έχει τη διοργάνωση και η γκαλερί Σύγχρονης Τέχνης ΤinT την εικαστική επιμέλεια. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, το πρώην Στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα στην Καλαμαριά, από 4 ως 14 Σεπτεμβρίου 2003.

Για τη φετινή διοργάνωση ωστόσο προγραμματίστηκε μια σημαντική διεύρυνση των εκδηλώσεων, καθώς ο αριθμός των καλλιτεχνών που συμμετέχουν αυξήθηκε δραστικά από 70 σε 130, επισημοποιήθηκε η συμμετοχή της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., συμμετέχουν εικαστικοί από όλη την Ελλάδα και υπάρχει μια φιλοξενούμενη έκθεση εικαστικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, το ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΔΡΑ 03 αποτελείται από τρεις διαφορετικές εκθέσεις, που μπλέκονται και συνομιλούν μεταξύ τους: ΕΝΤΕR - το νέο αίμα στο χώρο της Τέχνης, η επίσημη συμμετοχή της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με εβδομήντα πέντε τελειόφοιτους από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και το Τμήμα Θεάτρου.
IN - αυτοί που ήδη λειτουργούν στο χώρο των εικαστικών, σαράντα δύο εικαστικοί ως σαράντα πέντε χρονών από όλη την Ελλάδα, oι οποίοι επιλέχτηκαν από κριτική επιτροπή που την απαρτίζουν οι: Δημήτρης Ξόνογλου, Θάλεια Στεφανίδου, Γιώργος Τσακίρης, Έλλη Χρυσίδου.
OUT - η φιλοξενούμενη έκθεση που έρχεται από το εξωτερικό με συμμετοχή δεκατριών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, επιμελητής της οποίας είναι ο Πορτογάλος εικαστικός Augusto Canedo.

Φωτογραφίες: Γιάννης Τσουφλίδης